fbpx

De geschiedenis van de schutterij is gebaseerd op overlevering en de belangrijkste bron de zilveren koningsvogel. Volgens overlevering is schutterij St. Petrus opgericht in het jaar 1544.

Op de zilveren koningsvogel staat het jaar 1594 vermeld. Het was gebruikelijk dat elke schutter die de koningsvogel afschoot een zilveren plaat schonk met daarop het jaar van zijn koningsschap, zijn naam en vaak ook nog een afbeelding die zijn beroep weergaf. De zilveren koningsplaten zijn uit midden van de 18e eeuw. Of de verenging onafgebroken heeft bestaan is niet zeker. Wel blijkt uit papieren uit 1857 sprake te zijn van een wederoprichting, de tijd van het nieuwe en oude licht.

Ondanks dat onze verenging zo oud is, is er erg weinig bekend over het wel en wee van de vereniging in het verleden. Zeer waarschijnlijk zijn de belangrijkste gegevens over de schutterij door de diverse oorlogen verloren gegaan.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok